SOPHISTICAKES AND CHOCOHOLICS!

Νέα άφιξη στο χώρο της σοκολατοποιίας στην Ορεινή Λεμεσό

15127567_10208200304379415_651884342_o

Ένα νέο κατάστημα άνοιξε στην ορεινή Λεμεσό και συγκεκριμένα στις Κάτω Πλάτρες. Ένας χώρος γεμάτος σοκολάτα και γεύσεις.

Ως λάτρης της σοκολάτας πήρα μια μικρή συνέντευξη από την Rocky και την Χριστίνα, ιδιοκτήτριες του καταστήματος.

Όπως μου ανέφεραν η παραγωγή της σοκολάτας είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία.

Αρχικά, πέρνεις τον κακάο σε σκόνη και τον ρυθμίζεις στην σωστή θερμοκρασία η οποία κυμαίνεται απο 45°C μέχρι 32°C. Η διαδικασία αυτή στο κατάστημα γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή με «μπεν μαρί» κα είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της παραγωγής. Στην συνέχεια ο κακάος γίνεται υγρό, φορμάρεται, μπένει η ανάλογη γέμιση, παγώνει και η σοκολάτα είναι έτοιμη. Η όλη διαδικασία πέρνει περίπου 4 με 5 ώρες.

Στο κατάστημα θα βρείτε διάφορες γεύσεις όπως κουκουνάρι, καρύδι, αμύγδαλο, καφέ, κρασί, πορτοκάλι, λεμόνι, κεράσι, baileys λικέρ, amarula λικέρ, φουντούκι αλλά και πολλές άλλες γεύσεις. Οι σοκολάτες αυτές περιέχουν 68% κακάο χωρίς να περιέχουν καθόλου συντηρητικά για αυτό και θεωρούνται υγιεινές και άπαχες. Οι τιμές αρχίζουν απο 0,50 σεντ μέχρι και 30€, αφού στο κατάστημα μπορείτε να βρείτε και διάφορες κατασκεύες απο σοκολάτα.

Επίσης, εκτός από τις σοκολάτες μπορείτε να βρείτε και σπιτικά κείκ σε διάφορες γεύσεις. Στόχος των δυο γυναικών είναι τα υγειινά γλυκά που φτιάχνονται με φυσικά υλικά.

Με μια επίσκεψη ο κόσμος μπορεί να μάθει για τον κακάο και τις ιδιότητες του και στο μέλλον στόχος είναι να γίνουν και εργαστήρια παραγωγής σοκολάτας για το κοινό.

Τα εγκαίνια του σοκολατοποιείου θα γίνουν το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου από τις 12:00μ.μ μέχρι και τις 20:00μ.μ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: SOPHISTICAKES AND CHOCOHOLICS

Μια σκέψη σχετικά μέ το “SOPHISTICAKES AND CHOCOHOLICS!

Σχολιάστε